Verhuisbericht - Reisverslag uit Bahir Dar, Ethiopië van Eline Faber - WaarBenJij.nu Verhuisbericht - Reisverslag uit Bahir Dar, Ethiopië van Eline Faber - WaarBenJij.nu

Verhuisbericht

Door: ElineFaber

Blijf op de hoogte en volg Eline

07 September 2011 | Ethiopië, Bahir Dar

Zondag was een bijzondere dag. Het was de dag dat we ons huis in gingen! Ons nieuwe huis!

De mannen van het hotel wilden ons wel helpen met de verhuizing. Dat was heel erg fijn, want al onze bagage in een tuktuk was erg hilarisch geworden. Bij ons huis aangekomen hadden we verwacht voorgesteld te worden aan twee bewakers, een voor overdag en een voor 's nachts. Het werd een woonkamer vol met bewakers die bij ons op sollicitatiegesprek kwamen! Uiteindelijk hebben we drie bewakers; een voor overdag, een voor 's nachts en een voor in het weekend. Vreemde gewaarwording om aan de andere kant van de sollicitatietafel te zitten.. als werkgever. :S

Het was heerlijk om eindelijk al mijn spullen uit te pakken. We hebben een megagrote kastenwand. Hij is zowat de kamer breed en komt tot het plafond. Ook hadden we een dweil&bezem gekocht (stel ons voor in een kleine tuktuk met een dweilen een bezem die eruit steken:P). Onder het genot van een Nederlands muziekje heb ik een bezem door het huis getrokken.:D

Maandag heb ik voor het eerst zelf de 'Wax therapy' uitgevoerd in het ziekenhuis.Ook zijn we voor kennismaking naar het revalidatiecentrum geweest (wilden we eigenlijk vrijdag doen, maar toen waren we ziek...)

Wat een vershcil met het ziekenhuis. ik werd er helemaal vrolijk van:D! Het is een modern centrum gesteund door het rode kruis en het ziet er nieuwe en functioneel uit en er is veel materiaal aanwezig.
Eerst gingen we naar de afdeling orthopedie. Er wordt gewerkt met gips, prothesen en orthesen en ze worden in de werkkamer ernaast gemaakt.
Qua fysiotherapie gaat het voornamelijk om looptraining, bijv. na een amputatie of na een beroerte. Er is een oefenzaal waar geoefend kan worden en buiten zijn er parcourtjes met een balansbrug, hordes en een bak met stenen met oplopende moeilijkheidsgraad. Grind, stenen en grove brokken steen om de wegen van hier na te bootsen, er moet natuurlijk wel functioneel geoefend worden!

De eerste avond in ons nieuwe huis was prima, heerlijk geslapen. Helaas was de eerste ochtend iets minder...een koude douche en nauwelijks water! Gelukkig kwam de loodgieter en hebben we nu een prima warme douche!

Maandag ook voor het eerst een eigen maaltijd kunnen maken. Op de markt hebben we de keuze uit de volgende groenten; wortels, uien, kool, tomaten, rode bietjes en aardappels. Het werd (lekker Nederlands) een stamppot; hutspot! Als iemand nog lekkere gerechten weet met deze ingeredienten ...laat maar horen!

Out of the blue: Op weg naar het revalidatiecentrum zagen we een nijlpaard!:P

• 07 September 2011 - 15:25

Marike:

Hey avonturiers :D
    wat n leuk verhaal.
    Eline, ik ben wel heel erg benieuwd waar jullie in hemelsnaam de bewakers op hebben uitgekozen? Al heb ik wel een vermoeden ;)
    groetjesss

• 09 September 2011 - 16:19

Mama:

ha Eline,
    ik ben ook erg benieuwd naar het verhaal over de keuze van de bewakers. En zit dat allemaal bij de prijs inbegrepen?
    Recepten zal ik je mailen. Maar hier een voorproefje : bietensoep (borjst), bieten in het zuur met uitje, zoete bieten met aardappelen. Tomatensalade, groentenprut van alle ingredienten, behalve de bieten, met rijst/of eth. brood. Heb je trouwens een oven?
    xxx, mama