Oud&Nieuw
Door: ElineFaber
Blijf op de hoogte en volg Eline
12 September 2011 | Ethiopië, Bahir Dar
We waren de ochtend goed begonnen in het Kuriftu Resort (ook wel het Spa Hotel genoemd). Wat een sprookje! 25 graden en een prachtig zwembad met helder water! Het wordt nog beter... ze hebben hier ook manicure, pedicure, waxing en massage:D. Na een frisse duik en mijn 'full leg wax' was ik helemaal klaar voor het nieuwe jaar!
's Middags waren we door Gebre Meskel (collega van het revalidatiecentrum) en zijn vriendin uitgenodigd. We begonnen met een traditionele koffieceremonie. Daarna hebben we een wandeling langs het meer gemaakt. Toen hebben we in een traditioneel restaurantje gezellig injerra gegeten. Ten slotte zijn we weer naar een traditionele bar geweest waar gezongen en gedanst werd. Weer werd Michiel uit het publiek gekozen om mee te dansen (jaja de schouderdans). Hij was er al bang voor, maar hij bracht het er weer goed vanaf!
's Avonds kreeg ik een smsje van Sjoerd die me een gelukkig nieuwjaar wenste!:D:D
Vandaag waren we door Engedaye (collega van het ziekenhuis) uitgenodigd . Ze kwam ons ophalen en gingen naar haar huis. Hier aangekomen gingen we injerra eten (jawel alweer injerra... we krijgen de smaak al te pakken). Al moet ik zeggen dat het wel een opgave was om zoveel injerra te eten; het was vroeg op de dag, ik was misselijk wakker geworden en ze bleven ons bord maar volscheppen met allerlei vleesprutjes (nee zeggen is niet echt een optie, aangezien dat als heel onbeleefd wordt gezien)...
Ondanks de grote hoeveelheid injerra vond ik het wel heel leuk en bijzonder om te worden uitgenodigd op zo'n dag en deze dag te vieren met haar familie. Haar man kon goed Engels, ik vond het erg leuk om met hem te praten. Ze zagen er allemaal heel mooi uit met hun witte traditionele kleding. Engedaye had haar haar heel mooi in laten vlechten (ook traditioneel). Heel veel traditie en injerra dus deze afgelopen dagen!
12 September 2011 - 17:50
Voel me weer helemaal 20 :-) -
13 September 2011 - 05:51
Rob En WIl:
Lieve Eline,
Nou, ik sluit me natuurlijk aan bij de rest: een heel gelukkig 2004!
Je maakt wel heel bijzondere dingen mee hoor en heel erg leuk dat we dat zo snel kunnen lezen. Naar die injerra word ik nu wel heel nieuwsgierig, je moet maar eens recepten vragen zodat je ons tijdens een gezellig familie-evenement kunt verrassen.
Natuurlijk beginnen we nu wel heel nieuwsgierig te worden naar wat foto's van je omgeving, zodat we nog meer kunnen meegenieten van al je avonturen.
Voor nu de groetjes van ons allemaal uit Zwaanshoek/Hoofddorp!
Rob en Wil -
13 September 2011 - 07:41
Inge:
XD Gelukkig 2004! (Dus als de wereld in 2012 vergaat, dan heeft Ethiopië dus nog een paar jaar te gaan! Gelukkig.) -
14 September 2011 - 18:14
Rose:
Ja dat wordt verhuizen naar Ethiopië want daar lopen ze wat achter! gelukkif nieuwjaar!! hihihih grappig zeg!