‘Look it’s the Faranji-truck’ - Reisverslag uit Bahir Dar, Ethiopië van Eline Faber - WaarBenJij.nu ‘Look it’s the Faranji-truck’ - Reisverslag uit Bahir Dar, Ethiopië van Eline Faber - WaarBenJij.nu

‘Look it’s the Faranji-truck’

Door: ElineFaber

Blijf op de hoogte en volg Eline

07 Oktober 2011 | Ethiopië, Bahir Dar

Hoop gedaan, weinig geschreven. Tijd voor een update dus!:D Michiel en Lotte zijn weer helemaal hersteld:D. Het probleem met de badkamer is opgelost en we hebben internet thuis! ..Beetje vervelende timing van mijn laptop om er net nu mee op te houden. Zwart scherm!

Het overlijden van mijn laptop viel samen met de aankondiging van het vertrek van onze nightguard Mozes. De beste guard die we hadden. Ook hadden we al twee dagen geen water, de stroom viel uit en de internetverbinding was zo slecht dat ik niets verstond van Sjoerd tijdens het Skypen. Wat een rotdag!

Gelukkig waren er ook een hoop leuke dingen. Wo 28 sept was het hier ‘Meskel’. Ze vieren hier dan de vinding van het kruis. Gevonden door de Ethiopische ‘Queen Eleni’! Lotte en ik waren de dag ervoor naar het ‘Meskelvuur’ geweest. Een grote ceremonie met de ‘opperpaus’ van de regio Amhara, koren, een toneelstuk (waarin het kruis natuurlijk werd gevonden) en de aansteking van het vuur. Lotte en ik kwamen een Nederlandse vrouw tegen die de ceremonie vaker had meegemaakt. We liepen samen naar voren om een plekje uit te kiezen. Het was superdruk (het deed me denken aan bevrijdingspop, maar misschien was het nog wel drukker). Vooraan aangekomen was er een apart vak met een bordje ‘buitenlanders’! Erg apart weer…
Maar het was een goede plek, we zaten maar tien meter van de ‘opperpaus’ vandaan!

Over buitenlanders gesproken, we hebben een heel stel buitenlanders ontmoet! Erika, Andrea, Nicolas & Emma uit Zweden, Ana & Marco uit Spanje, Arne & Nico uit Duitsland, Inhoi uit Zuid-Korea en Brock uit Canada. Heel gezellig om met de hele groep uit eten te gaan!
Nadat we uit eten waren geweest, konden we met de auto van Arne terug. Aangezien we allemaal in dezelfde wijk wonen ‘kebele 13’ werd het een volle bak. Letterlijk& figuurlijk want Arne heeft zo’n pick-up truck. Met zijn allen in de bak met de haren in de wind… Heerlijk! :D

Inmiddels hebben Brock & Erika ook een membership bij het ‘Kuriftu spa & resort’ geregeld. Natuurlijk met de familieaanbieding, dus afgelopen vrijdag hebben we hun huwelijksfeest gevierd. Uiteraard met biertjes, het was natuurlijk het begin van het ‘Oktoberfest’!

Ook hebben we weer een ‘monastery’ bezocht. Dit keer ‘Ura Kidane Meret’. Deze vond ik veel mooier dan de eerste die we gezien hadden (Debre Maryam). De muren waren allemaal vol geschilderd met Bijbelse taferelen met super veel kleur!:D
Mooi!

• 07 Oktober 2011 - 13:17

Rob En Wil:

Lieve Eline,
    Je hebt weer een leuk verslag geschreven. Ik ben eens gaan Googlen en zag mooie beelden van de monastery Ura Kidane Meret, zag er heel kleurrijk uit. Dan heb ik er een beeld bij van wat je allemaal ziet. Ook je wijk Kebele in Bahir Dar heb ik kunnen zien, weliswaar niet zo duidelijk, maar toch en natuurlijk even een blik geworpen op Kuriftu spa & Resort, wat een luxe. Fijn in ieder geval dat je het zo naar je zin hebt. Geniet er maar van.
    Groetjes, Rob en Wil

• 11 Oktober 2011 - 19:24

Gerda Vermeulen:

Hoi Eline
    Ontzettend leuk om je ervaringen te lezen, wat een andere wereld daar.
    Ik neem je vader donderdagochtend een weekje mee op vakantie naar Andalusie. We hebben er zin in!
    groetjes aan je huisgenoten!
    Liefs, Gerda